Uutiset

 

2024

30.5.2024
Franchising Barometri 2024 starttaa
Franchisingsektorilla on Suomessa merkittävä rooli yrittäjyyden ja työllisyyden edistäjänä. Suomessa on kaikkiaan noin 250 franchisingketjua, joissa toimii noin 5.000 yrittäjää henkilökuntineen. Franchisingsektori työllistää maassamme lähes 100.000 työntekijää.

23.5.2024
CFM3-valmennusryhmä valmistui!
Ketjupäälliköille suunnatun valmennusohjelman CFM - Certified Franchise Managerin - kolmas valmennusryhmä valmistui.

22.3.2024
Alina -yrittäjien kasvuvalmennusryhmä II valmistui
Alina -ketju panostaa yrittäjiensä osaamisen kehittämiseen. Yhteistyössä Franchise Business Collegen kanssa rakennettu Alina-yrityksen kasvu- ja kehitysohjelma toteutettiin jo toisen kerran. Ryhmässä 14 yrittäjää kehitti johtamistaitojaan monimuoto-ohjelmalla.

22.1.2024
Underground Store -ketjun Yrittäjävalmennus starttasi
Underground Store -ketju panostaa yrittäjiensä liiketoimintaosaamisen kehittämiseen. Se käynnisti juuri Franchise Business Collegen kanssa yhteistyössä kehittämänsä valmennusohjelman: ”Underground Yrittäjävalmennus”.

2023

22.12.2023
Uusi Tie Franchisingyrittäjäksi -opas on julkaistu
Tie Franchisingyrittäjäksi -opas on osoittanut tarpeellisuutensa ja suosionsa franchisingyrittäjyydestä kiinnostuneitten keskuudessa. Päivitetty julkaisu on juuri tullut painosta ja sen digitaalinen näköisversio julkaistu. Lisäksi Opas löytyy myös nettisivuina osoitteesta: www.franchisingyrittaja.fi.

21.12.2023
RE/MAX -ketjun Leadership -valmennusryhmä valmistui
Kiinteistönvälitysketju RE/MAX panostaa yrittäjiensä osaamisen kehittämiseen. Yhteistyössä Franchise Business Collegen kanssa rakennetusta RE/MAX Leadership -valmennusohjelmasta valmistui 16 yrittäjää.

11.12.2023
Certified Franchise Manager III - valmennusohjelma starttasi
16 ketjupäällikköä 12 eri ketjuista aloitti ketjujohdolle suunnatun valmennusohjelman, joka kantaa nimeä CFM - Certified Franchise Manager. Valmennuksen toteuttaa Franchise Business Collegen yhteistyössä Careerian kanssa.

9.10.2023
Franchising Barometri valmistunut: Franchising helpottaa yrittäjyyden alkuvaihetta
Juuri valmistuneen Franchising Barometrin mukaan suomalaiset franchisingyrittäjät selviytyvät huomattavasti yksinyrittäjiä paremmin yrittäjyyden vaativista ensimmäisistä vuosista.

21.9.2023
Alina -yrittäjien johtamisvalmennusohjelma starttasi
Alina -ketju on kehittänyt yhteistyössä Franchise Business Collegen kanssa yrittäjilleen johtamisvalmennusohjelman osana Alina-Akatemiaa. Tavoitteena on jokaisen osallistujan kehittyminen ”Alina-yrittäjästä Alina-kasvuyrityksen toimitusjohtajaksi”. Valmennusohjelma starttasi ensimmäisellä ryhmävalmennusjaksolla 19.9.2023.

29.8.2023
Pancho Villa -ketjun Päällikkövalmennusohjelman toinen ryhmä starttasi
Pancho Villa -ketju panostaa ravintola-, keittiö- ja salipäälliköidensä osaamisen kehittämiseen ja on juuri käynnistänyt ”Pancho Villa Päällikkövalmennus -ohjelman” toisen ryhmän Nokialla. Ensimmäinen ryhmä starttasi keväällä Helsingissä.

30.5.2023
Pancho Villa -ketjun Päällikkövalmennusohjelma käynnistyi
Pancho Villa -ketju panostaa ravintola-, keittiö- ja salipäälliköidensä osaamisen kehittämiseen ja on käynnistänyt aivan uuden ”Pancho Villa Päällikkövalmennus -ohjelman”.

26.5.2023
Franchising Barometri 2023 starttaa
Franchising Barometri mittaa franchisingsektorin kehityssuuntia ja aistii ketjujohdon tuntemuksia ketjujensa lähitulevaisuudesta. Tutkimusprojekti toteutetaan jo kolmantena vuonna peräkkäin. Selvityksen toteuttaa franchisingliiketoiminnan kehittämiseen erikoistunut asiantuntijayritys FranCon Franchise Consulting yhteistyökumppaneinaan Fennia sekä Suomen Franchising-Yhdistys ry.

18.5.2023
Pancho Villa -ketju panostaa yrittäjiensä kasvun tukemiseen
Pancho Villa -ketju panostaa yrittäjiensä kasvun tukemiseen kehittämällä yrittäjiensä osaamista. Yhteistyössä Franchise Business Collegen kanssa rakennettu ja toteutettu kasvuvalmennusohjelma päättyi 17.5.2023. Ohjelmassa oli mukana 14 yrittäjää.

10.5.2023
CFM2-valmennusryhmä valmistui!
Ketjupäälliköille suunnatun valmennusohjelman CFM - Certified Franchise Managerin - toinen valmennusryhmä valmistui

3.2.2023
RE/MAX -ketjun uusi Leadership -valmennusohjelma alkoi
RE/MAX-ketju panostaa yrittäjiensä osaamisen kehittämiseen ja on juuri käynnistänyt aivan uuden ”RE/MAX Leadership -valmennusohjelman”. 

20.1.2023
Tie Franchisingyrittäjäksi -sivusto on julkaistu
Suomesta on puuttunut informatiivinen nettisivusto franchisingyrittäjyydestä kiinnostuneille. Tilanne on nyt korjaantunut, kun Tie Franchisingyrittäjäksi-nettisivusto on juuri julkaistu.

2022

22.12.2022
Uusi Tie Franchisingyrittäjäksi -opas on julkaistu
Tie Franchisingyrittäjäksi -opas on osoittanut tarpeellisuutensa ja suosionsa franchisingyrittäjyydestä kiinnostuneitten keskuudessa. Päivitetty julkaisu on juuri tullut painosta ja siitä on ilmestynyt myös digiversio. Alkuvuodesta julkaistaan Opas myös nettisivuina: www.franchisingyrittaja.fi.

14.12.2022
Certified Franchise Manager II - valmennusohjelma starttasi
16 ketjupäällikköä 15 eri ketjuista aloitti ketjujohdolle suunnatun valmennusohjelman, joka kantaa nimeä CFM - Certified Franchise Manager. Valmennuksen toteuttaa Franchise Business Collegen yhteistyössä Careerian kanssa.

15.11.2022
Pancho Villa -ketjun multiunit-kasvuvalmennusohjelma alkoi
Pancho Villa -ketju panostaa yrittäjiensä kasvun tukemiseen ja osaamisen kehittämiseen. Se käynnisti juuri Franchise Business Collegen kanssa yhteistyössä kehittämänsä ”Pancho Villa Kasvuvalmennus -ohjelman”, joka startattiin Hämeenkylän kartanossa Vantaalla. 

4.10.2022
Yhä useampi franchisingyrittäjä on kasvuyrittäjä
Franchisingalan selvityksen mukaan suomalaiset franchisingketjut panostavat jatkossa entistä enemmän moniyksikköyrittäjyyteen, jossa yksi yrittäjä omistaa useita ketjun toimipisteitä.

29.9.2022
RE/MAX -ketjun uusi StartUp -valmennusohjelma alkoi
RE/MAX-ketju panostaa yrittäjiensä osaamisen kehittämiseen ja on juuri käynnistänyt aivan uuden ”RE/MAX StartUp -valmennusohjelman”. 

27.9.2022
Alina-ketjun Yrittäjätutkinto -valmennus starttasi
Alina on kehittänyt yhteistyössä Franchise Business Collegen kanssa yrittäjilleen Alina Yrittäjätutkinto -valmennuksen osana Alina-Akatemiaa. Tavoitteena on jokaisen osallistujan kehittyminen "Alina-yrittäjästä Alina-ammattilaisyrittäjäksi". Koulutusohjelma starttasi ensimmäisellä ryhmävalmennusjaksolla 15.9.2022.

26.7.2022
Laatutakuu -ketjun yrittäjävalmennus starttasi
Laatutakuu-ketjun ja Franchise Business Collegen yhteistyössä kehittämä ”Laatutakuu Yrittäjätutkinto” -valmennusohjelma käynnistyi ensimmäisellä valmennusjaksolla 10.6.2022.

21.6.2022
Uudistuneen Taloasema-yrittäjävalmennuksen suoritti joukko Taloasema-yrittäjiä
Taloasema panostaa yrittäjiensä osaamiseen. Yhteistyössä Franchise Business Collegen kanssa Taloasema-yrittäjille rakennetusta, uudistuneesta yrittäjävalmennuksesta valmistui 20 Taloasema-yrittäjää.

30.5.2022
Franchising Barometri 2022 starttaa
Franchising Barometri mittaa franchisingsektorin kehityssuuntia ja aistii ketjujohdon tuntemuksia ketjujensa lähitulevaisuudesta. Selvityshanke toteutetaan jo toisena vuonna peräkkäin FranCon Groupin toimesta yhteistyössä Suomen Franchising-Yhdistyksen kanssa.

27.5.2022
Ensimmäinen Go On -ketjun Liiketoimintavalmennusryhmä valmistui
Go On -ketju panostaa yrittäjiensä ja yksikönpäällikköidensä osaamisen kehittämiseen. Yhteistyössä Franchise Business Collegen kanssa rakennettu liiketoimintavalmennusohjelma toteutettiin nyt ensimmäisen kerran. Huhtikuussa 2022 päättyneestä ohjelmasta valmistui 25 yrittäjää ja yksinkönpäällikköä.

29.4.2022
Ensimmäinen CFM-ryhmä valmistui!
Ketjupäälliköille suunnatun valmennusohjelman CFM - Certified Franchise Managerin - ensimmäinen valmennusryhmä valmistui 28.4.2022.

18.2.2022
RE/MAX -yrittäjien Kasvuvalmennusryhmä 2 valmistui
Kiinteistönvälitysketju RE/MAX panostaa yrittäjiensä osaamisen kehittämiseen. Yhteistyössä Franchise Business Collegen kanssa rakennettu Kasvuvalmennusohjelma toteutettiin jo toisen kerran - ohjelmasta valmistui nyt 13 yrittäjää.

3.2.2022
FranCon Group mukana Franchising Kasvupolku® -sparrausohjelmassa
Kaikkien aikojen ensimmäinen Franchisingalan Kasvu Open starttaa. FranCon Group on mukana ohjelmassa tukemassa kotimaisia kasvuyrityksiä, jotka suunnittelevat, rakentavat tai jo toteuttavat kasvuaan franchisingmallilla.

2021

22.12.2021
UUSI TIE FRANCHISINGYRITTÄJÄKSI -OPAS ILMESTYI
Tie Franchisingyrittäjäksi -opas on osoittanut tarpeellisuutensa ja suosionsa franchisingyrittäjyydestä kiinnostuneitten keskuudessa. Päivitetty julkaisu on juuri tullut painosta ja siitä on ilmestynyt myös digiversio.

30.11.2021
Franchisingketjut aikovat panostaa yrittäjiensä yrittäjyystaitojen kehittämiseen
Syksyn aikana toteutetun Franchisingketjujen yrittäjäkoulutuksia koskevan markkinatutkimuksen mukaan ketjun menestykseen vaikuttaa yrittäjien konseptiosaamisen rinnalla ratkaisevasti myös yrittäjyysosaaminen. 

30.9.2021
TALOASEMA-KETJUN YRITTÄJÄVALMENNUS UUDISTUI
Taloasema-ketjun ja Franchise Business Collegen yhteistyössä kehittämää ”Taloasema Yrittäjätutkinto” -valmennusta päivitettiin vastaamaan ketjun muuttuneita tarpeita. Uudistunut valmennusohjelma starttasi ensimmäisellä valmennusjaksolla 2.9.2021.

4.9.2021
UUSI JOHTAMISVALMENNUSOHJELMA STARTTASI GO ON -KETJUSSA
Go On -ketju on yhteistyössä Franchise Business Collegen kanssa kehittänyt yrittäjilleen ja yksikönvetäjilleen suunnatun valmennusohjelman. Ensimmäinen Go On Liiketoimintavalmennus käynnistyi 19.8.2021.

17.6.2021
Certified Franchise Manager starttasi
Franchise Business Collegen uusi ketjujohdolle suunnattu valmennusohjelma, CFM - Certified Franchise Manager käynnistyi 15.6.2021 orientaatiojaksolla.

29.4.2021
Franchise Business College kasvaa
Franchise Business College (FBC) on vahvistanut organisaatiotaan uudella franchisingalan osaajalla, kun Essi Liljemark aloitti FBC:n palveluksessa 8.3.2021 alkaen. 

30.3.2021
Franchise Business College lanseeraa uuden ketjujohdon valmennusohjelman: Certified Franchise Manager

2020

20.11.2020
UUSI TIE FRANCHISINGYRITTÄJÄKSI -OPAS ILMESTYI
Tie Franchisingyrittäjäksi -opas on osoittanut tarpeellisuutensa franchisingyrittäjyydestä kiinnostuneitten keskuudessa. Päivitetty, maksuton julkaisu on juuri tullut painosta. 

22.9.2020
10. DIFM-RYHMÄ VALMISTUI!
Suosittu ketjujohdon valmennusohjelma DiFM (Diploma in Franchise Management) toteutettiin jo kymmenennen kerran. Valmennus huipentui Helsingissä Clarionissa pidettävään valmistujaistilaisuuteen 22.9.2020.

11.9.2020
Uusi johtamisvalmennusohjelma starttasi Alina-ketjussa
Alina -ketju on kehittänyt yhteistyössä Franchise Business Collegen kanssa uuden valmennusohjelman, joka kantaa nimeä: Alina-yrityksen kasvu- ja kehitysohjelman. Sen missiona on auttaa Alina-yrittäjää ja -yksikön vetäjää kehittymään Alina-kasvuyrityksen toimitusjohtajaksi.

2019

6.11.2019
Kotimaailma-yrittäjien Kasvuvalmennusryhmä valmistui
Majoituspalveluita kalustetuilla asunnoilla tarjoava franchisingketju, Kotimaailma, panostaa yrittäjiensä osaamisen kehittämiseen.

27.9.2019
Uusi Tie Franchisingyrittäjäksi -opas ilmestyi!
Uusi, päivitetty versio jo aiemmin suurta suosiota saaneesta uuden franchisingyrittäjän tietopaketista julkaistiin.

29.8.2019
10. DiFM -ryhmä starttasi 29.8.
Franchise Business College käynnisti 29.8. supersuositun DiFM (Diploma in Franchise Management) -valmennusohjelman. 

10.5.2019
Suomen Tyytyväisimmät yrittäjät -kisa starttaa taas!
Alkuperäinen uutinen Franchise News

10.5.2019
Jo 10. DiFM-valmennusryhmä starttaa
Franchise Business College aloittaa jälleen supersuositun DiFM (Diploma in Franchise Management) -valmennusohjelman. Ohjelma starttaa elokuussa ja päättyy huhtikuussa 2020. 

2018

2.11.2018
Kotimaailma-yrittäjien Kasvuvalmennus alkoi
Kotimaailma on kehittänyt yhteistyössä Franchise Business Collegen kanssa yrittäjilleen valmennusohjelman: Kotimaailma-yrittäjän Kasvuvalmennus, jonka missiona on kehittää "Kotimaailma-yrittäjästä Kotimaailma-kasvuyrittäjä". Valmennusohjelma starttasi torstaina 1.11. Helsingissä.

18.9.2018
Alina-ketjun toinen yrittäjätutkinto alkoi
Alina on kehittänyt yhteistyössä Franchise Business Collegen kanssa yrittäjilleen valmennusohjelman: Alina-yrittäjän Ammattitutkinto, "Alina-yrittäjästä Alina-kasvuyrittäjäksi". Tiistaina 18.9. starttasi Alina-yrittäjän Ammattitutkinnon toinen valmennusryhmä. 

Siirry sivun alkuun